Nena

Nena

Naam: Nena

Geboren: 8 mei 2011

Geslacht: vrouwelijk

Ras: Shetlander

Herkomst: Kinderboerderij De Kraal Rotterdam


Beschrijving:

De Shetland pony behoort tot de kleinste paardenrassen; de maximum stokmaat is 1.07m. Het is ook één van de oudste paardenrassen. De Shetlander is zeer sober. Hij staat nog dicht bij de natuur en onderscheidt zich van andere paarden- en ponyrassen door de zware winterbeharing. Hij kan zonder bezwaar het gehele jaar buiten blijven, als hij maar een droog beschut plekje ter beschikking heeft.

De Shetlander is bijzonder veelzijdig. In verhouding tot zijn lichaamsgewicht kan hij geweldige prestaties leveren en is, verhoudingsgewijs, het sterkste paardenras ter wereld. Maar ook als lastdieren zijn ze in staat zeer zware vrachten over grote afstanden te vervoeren ook zijn het goede recreatiepony's en door hun geringe grootte wekken ze het vertrouwen van jonge kinderen eerder dan grotere pony's. 

De Shetland eilanden liggen ten noordoosten van Schotland. Het is er altijd koud en winderig en er groeit bijna niets eetbaars. Een ponyras dat zich onder dergelijke omstandigheden staande moet houden, is taai, sober en sterk. Daarnaast moet het klein zijn, want er is immers maar weinig voedselaanbod! Voor een betere bescherming tegen regen, wind en kou, krijgt de Shetlander in het winterseizoen een super dikke vacht. Ook staart en manen zijn om deze redenen weelderig